23 maj 2017

Flugfiskekurs


I söndags var jag på en halvdagskurs i flugfiske. Vi höll till på Tjarn och vår kursledare var Emilie Björkman.

Jag har aldrig hållit i ett flugfiskespö men jag måste säga att det var en angenäm bekantskap. Under Emilies ledning tog vi oss framåt steg för steg.

Det är en speciell teknik när man fiskar med flugspö. Inte alls som med ett vanligt kastspö. Det gäller att få tafsen och linan i en mjuk rörelse och sedan få den dit man vill. Dvs där en liten öring ligger och trycker vid en sten i älven.Vi fick även lära oss några av de vanligaste knutarna man behöver kunna. Dels en sk "klinch" som fäster tafsen vid flugan och dels knutar för att skarva två nylonlinor och för att fästa tafsen till "klumpen", dvs själva fiskelinan.


Vi avslutade kursen med lunch ute i det fria. Catharina snodde ihop en god röra av bl a trattkantareller på utomhushällen.

Kursen gav mersmak. Tur sonen har flugfiskespön som jag kan fortsätta träna med. För träning behövs verkligen. Och tålamod :-).

Det var fler som var ute och gick efter Lögdeälven i det fina vädret. En grupp vandrare kom förbi och ett par killar i uppblåsbara kanoter. Ser ni den lilla hunden?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar