1 juni 2017

På besök hos grodorna

Häromkvällen när jag begav mig till en liten sjö för att se om jag kunde fånga en fiskgjuse på bild pockade kväkande grodor på min uppmärksamhet. Eller paddor var de nog om man ska vara riktigt korrekt.

Först hörde jag lätet. Jag trodde det var ejdrar som gömde sig i vassen så jag smög mig närmare. Väl vid strandkanten såg jag en massa plumsande och här och där dök små huvuden upp. Det såg onekligen lustigt ut. I det lugna vattnet förstorades paddornas ögon upp till små ballonger.


Lugnt simmade de omkring tills en kompis dök upp bakifrån. Med ens försvann de sedan ner båda två i vattnet. Jag gissar att det är smågrodor på gång. Jag läste mig till att paddorna förökar sig i samma vattendrag som de själva en gång blev kläckta i. Jag får väl återvända om några veckor och se om det finns några yngel som simmar omkring.
1 kommentar:

  1. Kul att läsa om ditt möte med både stora och små djur.
    Kram Karin

    SvaraRadera