11 juni 2017

Så kom du till slut


Många har frågat mig om jag har något nytt bokprojekt på gång. Och det har jag faktiskt. Jag har samlat en del material men mycket är ännu kvar i tanken. Ingen tidsplan är satt. Det får helt enkelt bli när det blir.

Jag tänker dikter och egna bilder. Många gånger när jag vistas i naturen eller tittar på de bilder jag tagit dyker små meningar upp. Häromkvällen tog jag med mig mitt macroobjektiv till den stora häggen på gården utanför lägenheten i stan. Det blåste ganska kraftigt och jag lekte lite med bländarsteget och lät vinden bestämma. Resultatet blev lite drömska bilder på häggen. Lite sådär som försommaren och livet kan kännas ibland. Ogreppbart och förgängligt. Berusande. Vemodigt.

"Alla dessa dagar och nätter som min kropp längtat
efter dina händer och läppars beröring
Så kom du till slut
Jag hejdar tanken
Dåsig av häggens doft,
insvept i ett täcke av försommargrönska,
låter jag mig kittlas i glipor av blottad hud
Tillåter mig
Hejdar tanken
Än skyler jag mig
Tar det som är mig givet"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar