11 juli 2017

Brownie med mandelmassa

Jag är inne på den sjätte dagen av min semester som börjat alldeles strålande. De första fyra dagarna sken solen och vi sken ikapp med den. Vi har redan hunnit med att vistas på havet och att umgås med vänner.

Till helgens fika bakade jag en brownie med mandelmassa som jag hittade receptet till i senaste Lantliv Mat & Vin. Jag skar den i små munsbitar och fick ut ca 60 bitar. Den går alldeles utmärkt att frysa.

För er som inte har tillgång till tidningen så kommer receptet här.


Brownie med mandelmassa

240 g mörk, 70-procentig choklad
240 g smör
6 stora ägg
1 dl strösocker
1,5 dl muscovadosocker (jag använde den mörka)
100 g mald mandel (jag tog mandelmjöl)
2 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g riven mandelmassa
Kakao att pudra över den gräddade kakan

Sätt ugnen på 160° och smält chokladen och smöret på låg värme. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mandeln, mjölet och bakpulvret och rör detta i smeten. Tillsätt slutligen den rivna mandelmassan och chokladblandningen.

Häll smeten i en smord och bakpappersklädd form (ca 30x24 cm) och grädda kakan i 25-30 minuter. Jag gräddade i 28-29 min men kommer att dra ner ett par minuter nästa gång då kakan hann bli lite torr i kanterna.

Låt svalna helt och ställ den sedan täckt i kylen över natten. Strö över kakao och skär i den storlek på bitarna efter eget tycke.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar