3 juli 2017

En helg i juli


Vilken start juli månad fick. På lördagen invigdes den nya kafébyggnaden för Kafé Lotsen och samtidigt var det vernissage på Konsthall Norra Kvarken.


Precis klockan tolv klippte Båtbyggar´n (för Järnäs samfällighetsförenings räkning), Anders Bergkrantz (arkitekten som ritat byggnaden) och Erica Sjöström (Kafé Lotsen) banden. Efter det var det en strid ström av gäster som anlände ända tills kaféet stängde vid midnatt. Och vädret! Det kunde inte ha varit bättre denna premiär helg.

Gästhamnen fylldes snabbt med båtar och folk dröjde sig kvar och njöt solnedgången från bryggan.


Konsthallen Norra Kvarken kommer i år att visa två utställningar med måleri. Den första står Karin Bergqvvist bakom. Karin som själv helst vill kalla sig målare istället för konstnär, har färgen samspel som sin utgångspunkt i sina tavlor. Vernissagen åtföljdes av ett konstsamtal mellan konstnären och Sara Meidell från Västerbottens kuriren.

Efter en tur på havet och lite gräsklippning på söndagen, begav jag mig mot Kronörens naturreservat tillsammans med två kompisar. När vi träffas med våra kameror kallar vi oss för Lilla Fotoskolan och en av oss, Gertrud hade fyllt jämt och vi andra, dvs Maggan och jag tog med henne på en hemlig utflykt.


Vägen ut mot havet vid Kronören går genom vacker skog med omväxlande natur. Vid ett ställe gick spången genom ett vackert fält av åkerfräken.

Vi gick runt klipporna med våra kameror. Jag hade beslutat mig för att utmana vidvinkelobjektivet som jag ännu inte är riktigt vän med. Jag plåtade vattenglittret från ett grodperspektiv och de formationer som de olika bergarterna bildat i hällarna.


Vi hade givetvis tagit med oss lite picnicmat som vi åt ute på klipporna. Maggans efterrätt, en trifle med bl a sockerkaka, youghurtgrädde och jordgubbar var himmelsk.

Avslutningsvis övade vi oss på att stå framför kameran. Den översta bilden har Gertrud tagit och nedersta Maggan. Vi kände oss lite fåniga men roligt hade vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar