26 juli 2017

Göteborg tur och retur, del 2I torsdags besökte vi Fagertärns naturreservat vid Tiveden. Jag har länge velat se röda näckrosor på den plats där man tror att mutationen från de vita uppstod. De är med på min sk bucketlist, dvssaker jag gärna vill göra/se innan det är försent.


Inbäddad i skogen låg sjön där, spegelblank i morgonsolen. I ryggsäcken vilade mitt teleobjektiv. Vi började gå längs stigen runt sjön och på vattnet flöt klungor av näckrosor, inga röda och det mesta i knopp. Var det så att vi var för tidigt ute? En man med ett jättestort teleobjektiv mötte oss. Han var nedslagen. Han hittade inga röda näckrosor någonstans. Vi bestämde oss ändå för att fortsätta en bit till. Det var ju så vackert runt sjön och vi behövde röra på oss efter allt bilåkande.

Och se där! Båtbyggar´ns skarpa öga hittade en klunga röda näckrosor alldeles vid strandkanten, en var vackert utslagen och en var på god väg. Genom kameralinsen hittade jag även knoppar längre ut. Ni fattar lyckan!


Efter Fagertärn tog vi oss en tur in i Tivedens nationalpark där vi bestämde oss för att ta en kort tur för att uppleva den live. Nästa gång får det bli en längre tur. Nu skulle vi via Töreboda för att söka upp svärfars barndomshus.

Mer info hittar du här:
Tiveden (med länk till Fagertärn och info om stigar, mat mm).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar