29 juli 2017

Göteborg tur och retur, del 4

Sista dagen i Göteborg var vi lagom mosiga efter festen vi kände att en tur till Botaniska trädgården vore en lämplig utflykt. Det var första gången jag besökte den men kommer definitivt at åka dit igen vid tillfälle. Jag tror att vi allihopa kände så. Iaf var vi alla mycket piggare och hade mer energi efter att ha strosat runt där i nästan två timmar.

Vi besökte bl a den Japanska trädgården. Jag gillar den här typen av trädgårdar. Det är något med designen, materialet, växtvalen och vattnet som skapar en särskild atmosfär.

Vi passerade en stor rabatt med massa olika sorters dahlior. Jag har inte många höstblommor i trädgården och inga dahlior överhuvudtaget så jag blev väldigt inspirerad inför nästa sommar att försöka hitta några sorter att plantera. Främst gillade jag dom som hade mörkröda stammar och blad eller blommor.

En liten skir växt fångade mitt öga. Tyvärr var skylten söndervittrad så jag kunde inte uttyda vad det var för sort. Är det någon som vet vad det är för växt bilden ovan så hör gärna av er.

Avslutningsvis klättrade vi upp på utsiktskullen innan vi återvände ner mot bilarna. Tack gänget för sällskapet och för en jättemysig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar