9 augusti 2017

Kvalitetstid med familjen

Idag är det min sista semesterdag och jag har ägnat dagen åt tvätt och trädgårdslandet. Nu sitter jag och tömmer kamerans minneskort och ser sommarens alla bilder flimra förbi. Det har varit en bra sommar. Mycket sol och lite regn. Men tyvärr lite kallt och blåsigt. Den "riktiga" sommarvärmen fick vi när vi var på Sleneset förra veckan. Hela ön doftade honung av all älggräs som blommade och flera dagar sken solen från en klarblå himmel.

Den här gången följde hela familjen med. Det var första gången för Atti och Marcus och vi var extra glada att de kom upp ända från Göteborg. Veckan bjöd verkligen på kvalitetstid med familjen. Kvalitetstid är för mig när vi alla är samlade och det finns utrymme för aktiviteter och vila som passar alla.


Fisket var lyckat. Marcus som tidigare bara metat lite abborre fick en jättehälleflundra på kroken. 163 cm och 57 kg! Helt vansinnigt stor. Olli som är en skicklig filéare tog sig an fisken och nu har vi en massa fina bitar i frysen.


Även makrillfisket var lyckat. Extra roligt tycker jag som är väldigt förtjust i makrill. Jag rökte lite allteftersom och några la vi på grillen en kväll.


Ollis och Karins valp Minna var med. Hon fick sig bl a en premiärtur på havet vilandes skönt mot Båtbyggarens axel. Andra dagar stannade hon hemma med matte.

Karin dristade sig att ta ett dopp i det kalla Atlantvattnet. Dagen därpå följde vi alla hennes exempel, ja förutom Båtbyggar´n då som är en erkänd badkruka. Det var kallt men inte alls så kallt som jag trott.


En av eftermiddagarna tog vi en tur till Lovund och efter en bit mat gick vi upp på Heirsan för att njuta av utsikten och för att se när lunnefåglarna kom inflygande från havet in till de väntande ungarna. Här och där hoppade små ungar runt i stenskravlet och provade sina vingar.

Varje gång vi är i Norge lär jag mig någon ny växt eller får syn på ett djur eller fågel som jag inte tidigare sett eller fotograferat. Denna gång stiftade jag bekantskap med fjällskäran och med havssulan.

Det var extra tråkigt att lämna Sleneset denna gång. Vi kommer att sakna solnedgångarna och hustärnan Ture som var med oss hela veckan. Skönt att veta att de blir fler resor dit, även om det just nu känns väldigt länge tills nästa gång.

Nu ska jag slänga mig i duschen och packa arbetsväskan inför jobbstarten imorgon. Hur är det med er? Har ni återgått till era arbeten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar